De Eenzame Wonderpil

Hoor je me ik wil een zwaardere pil, ik ben eenzaam.

Ja er is geen wonderpil voor eenzaamheid geef ik al lopend als antwoord.

Je roept weer ik ben eenzaam maar je stem klinkt bozer . Ik stop met lopen en draai me naar jou toe.

Ik kijk je aan en vraag, hoor ik nu goed wat jij zegt. Ja ik ben eenzaam en jij kan mij helpen, jij moet mij helpen. Het is jouw taak hier op aarde om mij te helpen. Enigszins verbaasd zeg ik oh, en waarom. Hoe kom je hierzo bij. Ja dat voel ik en dat weet ik. Ik ben enigszins verbaasd dat jij dit tegen mij zegt. Heb jij iets met boven is de volgende vraag die mij gesteld wordt. Ja en nee geef ik als antwoord. Maar hoezo stel jij deze vragen aan mij. Om dat ik weet dat jij mij moet helpen, ik voel dat en weet dat. Alleen jij kan mij helpen, begrijpt mij. Ik kies niet speciaal jou uit, niet iedereen kan mij helpen. Mijn gedachten zeggen mij meerdere dingen. Ik zeg niets maar kijk, observeer en voel van wat ik zie. Ik stel voor om te gaan zitten.

En ik stel jou de volgende vragen,

  • hoe zo weet je zeker dat jij eenzaam bent, je bent hier voor iets anders
  • voel je je eenzaam of alleen, dit zijn verschillende dingen ( ik ken jouw situatie)
  • waar voel je jouw eenzaamheid
  • wat zou ik voor jou kunnen betekenen in jouw eenzaamheid
  • denk jij dat de wonderpil echt de oplossing is en bestaat
  • ben je bereid om er zelf iets voor te doen
  • dit waren zomaar wat vragen, het denken werd bij de ander ingezet

Meditatie

Ik stel voor om op dit moment aan de onrust in het lijf en hoofd wat rust te gaan nemen en te gaan mediteren. Jij bent hiermee bekend en je zou dit iedere dag normaal 45 minuten doen. Ik krijg als antwoord te horen, nee ik kan dit nu niet ik wil die pil.

Eenzaamheid kan zo veel onrust, hulpeloosheid, het echt niet meer weten, angst en pijn met zich mee brengen. Dat sommige mensen graag een wonderpil zouden willen hebben. Helaas is die er niet, of ik ken deze pil nog niet maar er kan wel andere dingen aanbieden als ondersteuning, luisteren naar de hulp vraag, diagnose stellen in wat ik hoor, zie en voel en daar dan een samenvatting van maken.

Dit is zomaar een fragment vanuit mijn werk, waarin ik veel mooie en verdrietige momenten mag mee maken en die mij iedere dag weer meer leert.

{"email": "E-mailadres ongeldig", "url": "Website-adres ongeldig", "verplicht": "Verplicht veld ontbreekt"}
>