EHBO bij eenzaamheid

Eenzaamheid, Hulp, Begrip, Onderzoek

Je zal dit best wel eens een keer meegemaakt hebben, je zit aan de waterkant te kijken naar het kabbelen van het water. Het is muisstil, jij zit bewegingloos aan de kant van het water verbaasd over jezelf. Normaal voel je leegte en onrust. Voel ik nu dan toch een klein beetje geluk.

Vlinder die de weg wijst

En dan, vanuit het niets komt er een vlinder aan fladderen die op je hand gaat zitten. Je valt van verbazing bijna in het water, het is maar goed dat je zat. Je wappert met je hand zodat de vlinder weg kan vliegen, het is net of de vlinder je in de gaten wil houden en helemaal niet weg wil. Het is een eigen / wijze vlinder. Hij fladdert een rondje en dan strijkt die weer neer op jouw hand. Nou ja, weg is de stilte waar je zo van lijkt te genieten, maar wat wil die vlinder nu. Wat wil die zeggen.

Voelen en denken

Je hoofd begint te denken, begint al weer over uren te draaien. Je voelen is gestopt, voor zover je kon voelen . Je kijkt met veel aandacht naar de vlinder, nog steeds verbaast en je begint er tegen te praten. Hallo lieve vlinder waarom ben jij bij mij. Wat ben je mooi, lief en breekbaar. Wat wil jij mij vertellen lieve vlinder. De vlinder blijft bewegingloos op je hand zitten. Zal het dan toch, zijn mijn bede nu echt gehoord. En of er een tweede wonder gebeurd komt er nog een hele mooie vlinder bij je op bezoek.

Tranen

Je bent stil, tranen vloeien. Zijn dit dan mijn enigste vrienden voor vandaag die ik zie. Is dit dan echt het begin van het niet meer eenzaam voelen. Het is of de vlinders tegen je praten en zeggen, het is nu de tijd om in actie te komen. Wij zijn er om jou te helpen en te steunen. Jij hoeft het echt niet meer alleen te doen, en weg zijn de vlinders.

Breng me naar het INZICHT

Je staart weer naar het water, je droogt je tranen. Zal ik nu dan toch?

Jij krijgt hulp bij het stuk van eenzaamheid, dus bel als je in de knoop zit met jezelf.

Bel dan eens met praktijk voor eenzaamheid voor professionele hulp. Samen kunnen wij meer dan jij alleen.

Dit biedt de praktijk jou,

  • luisterend oor
  • zelfvertrouwen opbouwen
  • samen kijken naar de oplossing
  • begrip
  • vaardigheden leren
  • handvatten krijgen
  • onderzoeken waar de eenzaamheid vandaan komt
  • kijken en voelen wie jij werkelijk bent
  • zonder oordelen zijn

Wil jij weer schitteren, zelfvertrouwen hebben, en jezelf kunnen zijn zonder dat vervelende gevoel van eenzaamheid te ervaren.

DE EEUWIGE ZOEKTOCHT VAN DE MENS IS HET VERBREKEN VAN ZIJN EENZAAMHEID, NORMAN COUSINS

{"email": "E-mailadres ongeldig", "url": "Website-adres ongeldig", "verplicht": "Verplicht veld ontbreekt"}
>