Hoe doorbreek je het taboe van eenzaamheid

Waarom is er zon taboe om over eenzaamheid te praten.

Jij kent dat vast wel je staat bij de bushalte  op weg naar je werk. Er staan wat vitale mannen en vrouwen te praten en jij vangt flarden van het gesprek op. Zij hebben niets in de gaten ze praten aan een stuk door jouw oren spitsen zich steeds verder open.

Het is vrijdag jouw laatste werkdag, oh wat zie jij op tegen deze laatste werkdag. Bah weekend, zit ik weer alleen thuis op de bank. Niemand om mee te praten en niemand om me heen om iets gezelligs mee te doen.

Als jong spontaan kind met bijna altijd wel een snottebel was jij net zo enthousiast als deze mannen en vrouwen die stonden te praten. Vroeger als jij aan het praten was, zij jouw vader constant hou je mond praat niet zoveel.  En jij wilde zo graag jij had ook zo veel te vertellen. Alles wat er in de klas en op het schoolplein gebeurde wilde jij zo graag thuis vertellen, huppelend  naar huis jij kon niet wachten om het thuis te vertellen.

Constant werd jouw mond gesnoerd door je vader, jij moest maar je mond houden,  het is niet belangrijk wat jij te vertellen heb. Ik ging mij steeds meer terug trekken. Ik durfde niet meer te praten of mijn mond open te doen. Jij werd van een spontaan enthousiast kind een stil  terug getrokken saai verlegen kind. Ja en dat ben jij nog steeds. Jij mist vrienden of kennissen, nee iedereen vind jouw maar een saaie vrouw. Ja dat snap jij ook wel.

Broers, zussen neven en nichten ach die leiden ook hun eigen leven. Jij vraagt je wel eens af als of ze jouw mobiele nummer nog wel weten.  Niemand weet van jouw eenzame dagen en weekenden.  Jij heb niet geleerd om te praten en over eenzaamheid durfde jij al helemaal niet te praten.

Vreemden jij durft er geen gesprek mee te voeren laat staan over jouw  eenzaamheid. Maar ja jij wilt wel, maar jij durft niet. En jij weet ook niet hoe je moet beginnen of het op moet pakken.

Eenzaamheid een vergeten probleem

Vergeten, het is of je in je hart geschoten wordt zo zeer kan dit doen. Maar niemand die het ziet, en jij laat het ook niet toe. Maar jij wilt wel van jouw eenzaamheid af. Jij bent er klaar mee en op zoek naar hulp. Maar ja waar begin jij met zoeken.

Wil jij hulp bij jouw eenzaamheid?

Wie kan mij helpen en wat heb ik nodig. Wil je meteen met iemand praten bel dan met de luisterlijn 0900 – 1450 voor 15 eurocent per minuut. Heb je meer nodig en wil je echt verandering in je leven aanpakken dan bied Praktijk tegen eenzaamheid hulp aan voor dat wat jij nodig hebt, bel dan met Wilma  06-46564449

{"email": "E-mailadres ongeldig", "url": "Website-adres ongeldig", "verplicht": "Verplicht veld ontbreekt"}
>