Eenzaam van top tot teen

Je kent het vast wel het gevoel dat je stijf staat van de schrik je voelde het in je hele lijf gieren, ik moet even bijkomen hoor pff. Nou dat gevoel bedoel ik met Eenzaam zijn van top tot teen dat je het in iedere cel van je lichaam voelt, niet meer weten wat je nog kan. Alle dagen zijn hetzelfde je wordt er moedeloos van.

Iedereen gaat anders met eenzaam zijn om. Wat voor de een een klein beetje is kan voor de ander een hele grote berg zijn. De een is nu eenmaal anders positiever ingesteld dan de ander, en dat is met eenzaam zijn ook zo. Er komt niets uit je handen, ligt de hele dag op bed of zit filmpjes te kijken op Netflix. De ander spreekt zich zelf toe kom op je kan hier eenzaam blijven zitten mokken maar daar verandert de dag echt niet door.

Maar wat dan wel, er zijn nu eenmaal vele vormen van eenzaamheid. Geen sociale contacten, een relatie waar je eenzaam in bent, werk verloren, partner verloren. Maar wat het ook is, alles heeft te maken met hoe jij ermee omgaat hoe jij er na kijkt. Eenzaam zijn is een keuze waar jij voor kiest. Ik hoor je al zeggen, nou hier kies ik echt niet voor hoor. En dan heb ik het nog niet eens over de lichamelijke of geestelijke klachten die hierdoor kunnen ontstaan. Leegte geen energie meer hebben. De batterij is leeg je komt tot niets meer.

Hoe vreemd het misschien nu ook klinkt Eenzaam zijn kan ook een geschenk zijn op weg naar een nieuwe andere manier van leven. Ik hoor je nu al denken en zeggen, ja ja en wat je al niet nog meer denkt. Maar je hoeft mij niet te geloven, maar geloof dan wel jezelf. Wat is er te verliezen en wat zou je allemaal kunnen winnen.

Wat zou je kunnen winnen als je durft te vertrouwen op je eigen woorden je eigen gedachten en je eigen nieuwe leven. Dat je niet meer gaat luisteren naar die andere stem van jezelf of je opvoeders. Dat je gaat en durft te leven en weer vertrouwd en waardering en verbinding met jezelf heb. Dat je jezelf vanaf nu alleen nog maar voed met dat wat goed voor jou is. Dit moet toch een enorme uitdaging voor jou zijn, wordt je niet geprikkeld nu?.

Maar waar begint het mee, mooie woorden heb je niet zoveel aan.
Zeg iedere dag tegen jezelf in de spiegel (ik ben trots op jou, ik houd van jou, je kunt het. Dit kan je weer uitbouwen tot goede positieve gesprekken met jezelf in de spiegel. Maar doe ook,

  • iedere dag iets leuks
  • houd een dagboek bij
  • lees iedere dag iets positiefs
  • zorg voor structuur in de dag
  • sta iedere dag dezelfde tijd op
  • maak iedere dag je bed op
  • ga iedere dag op tijd naar bed
  • hoe vervelend de dag ook eindigt, een mooi opgemaakt bed wacht op je
  • ga iedere dag naar buiten
  • zing en dans door de kamer

Dit zou al een begin zijn op weg naar een ander mooier leven. En ja ik weet dat je door deze punten te doen niet van je eenzaamheid af bent. Hier is meer voor nodig. Maar iedere stap die je neemt is er een. En vele stappen maken het tot een eindbestemming.

{"email": "E-mailadres ongeldig", "url": "Website-adres ongeldig", "verplicht": "Verplicht veld ontbreekt"}
>